dissabte, 11 de maig de 2013

EL PETIT PRÍNCEP COMPLEIX 70 ANYS


“Totes les persones grans al principi han estat nens. Però poques se’n recorden.”

Heu tingut alguna vegada a les mans El Petit Príncep?, n’heu vist alguna versió cinematogràfica?, us heu aturat a mirar el dibuix de l’asteroide B 612?... De segur que en sentireu a parlar, d’aquest llibre, perquè ara es compleixen 70 anys de la seva primera publicació (1943-2013), que va tenir lloc a la ciutat de Nova York.

Aquesta història la va escriure i dibuixar Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), un escriptor que era pilot i que, allistat com a voluntari a les forces aèries franceses durant la Segona Guerra Mundial, trobaria la mort en una missió bèl·lica. Sabent això, no ens ha d’estranyar, doncs, que el narrador del relat sigui un aviador que, per culpa d’una avaria de motor, ha hagut d’aterrar al desert del Sàhara. L’endemà del seu aterratge forçat, el desperta una veueta: “Si us plau”, li demana, “dibuixa’m un xai!” És el Petit Príncep, un nen que ve d’un asteroide “no gaire més gran que una casa” i que, després d’haver visitat altres sis asteroides (el del rei, el del vanitós, el del fanaler...), arriba a la Terra en cerca d’un amic.

L’obra, de la qual s’han venut uns 70 milions d’exemplars, ha estat traduïda a 180 llengües i dialectes.
El Petit Príncep us espera a la biblioteca Ramon Folch. Agafeu-lo, i demaneu als vostres mestres que us en parlin i us en llegeixin algun fragment. No us en penedireu.

1 comentari: